« terug naar vorige pagina

Griep- en Pneumokokkenvaccinatie

De uitnodigingen voor de jaarlijkse griepvaccinatie en pneumokokkenvaccinatie zullen vanaf 26 september weer verstuurd worden. 

 

Griepvaccinatie

Klik hier voor meer informatie over de Griepvaccinatie

Pneumokokkenvaccinatie 

Klik hier voor meer informatie over de Pneumokokkenvaccinatie

 

Informatie omtrent Griep- en pneumokokkenvaccinatie 2023:

 

U heeft de uitnodiging voor de griepprik waarschijnlijk al ontvangen. Onze voorbereidingen hiervoor zijn alweer sinds mei aan de gang, want in juni worden de bestellingen al geplaatst. De aantallen worden gebaseerd op een inschatting van hoeveel van de genodigden daadwerkelijk zullen komen. We krijgen boetes over teveel bestelde vaccinaties, dat maakt het een lastige klus.   

Ook dit jaar is er weer een groep patiënten die uitgenodigd wordt voor de griepvaccinatie, maar ook voor de Pneumokokkenvaccinatie. Dat zijn de patiënten die geboren zijn tussen 01-01-1957 en  31-12-1960. Deze selectie wordt door de overheid gemaakt, daar hebben wij als huisartsen geen invloed op. Bij de uitnodigingen treft u een folder aan met informatie over de vaccinaties. De patiënten die voor zowel de Pneumokokken -als de griepvaccinatie worden uitgenodigd, worden op een aparte dag gevaccineerd. Dat heeft te maken met onze logistiek en registratie. Dit jaar zal dit zijn op:

Zaterdag 21 oktober:  van 9.00 tot 12.00 uur (alleen voor griep- en pneumokokkengenodigden)

 

Patiënten die alleen een uitnodiging hebben voor de griepvaccinatie zijn welkom op :

Dinsdag 21 oktober: van 14.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 21.00 uur

Woensdag  1 november: 18.00-21.00 uur

Deze dagen worden er geen Pneumokokkenvaccinaties gegeven.

 

 Voor patiënten die normaal gesproken thuis geprikt worden, nemen wij contact op wanneer dat zal zijn, daarvoor hoeft u niet naar de praktijk te bellen.

Tot slot merken wij elk jaar dat er patiënten zijn die al ver voor de begintijd (soms wel een uur) voor ons staan en vragen of we alvast de vaccinatie willen geven. Dit doen we niet omdat de vaccinaties niet te kort en niet te lang van tevoren mogen worden klaargemaakt. Dus we beginnen pas echt op de aangegeven tijd.

De overheid zal ook weer oproepen rondsturen voor het halen van de coronavaccinatie. Het kan geen kwaad deze en de griep- of pneumokokkenvaccinatie kort na elkaar te halen.