« terug naar vorige pagina

Griep- en Pneumokokkenvaccinatie

Griepvaccinatie

28 november 2022: De griepvaccinatierondes voor dit jaar zijn weer geweest. Toch zijn er zorgen voor een eventuele griepgolf deze winter. 

Mocht u voor deze vaccinatie in aanmerking komen en hiervoor een uitnodiging hebben ontvangen maar de griepprik nog niet hebben gehaald dan kan dit alsnog! (zolang de voorraad strekt)

Neem gerust contact op met de assistente. 

Dit geldt ook voor de mensen die een uitnodiging hebben ontvangen voor de pneumokokkenvaccinatie. 

Klik hier voor meer informatie over de Griepvaccinatie

Pneumokokkenvaccinatie 

Klik hier voor meer informatie over de Pneumokokkenvaccinatie

 

Informatie omtrent Griep- en pneumokokkenvaccinatie 2022:

 

U heeft de uitnodiging voor de griepprik waarschijnlijk al ontvangen. Onze voorbereidingen hiervoor zijn alweer sinds mei aan de gang, want in juni al onze bestellingen al geplaatst zijn. De aantallen worden gebaseerd op een inschatting van hoeveel van de genodigden daadwerkelijk zullen komen. We krijgen boetes over teveel bestelde vaccinaties, dat maakt het een lastige klus.   

We gaan ervan uit dat we dit jaar beter uitkomen met onze inschatting van de inkoop dan vorig jaar. Toen moesten we een aantal patiënten laten terugkomen omdat de vaccinaties op waren. Voor u als patiënt vervelend, voor ons een logistieke uitdaging. Uiteindelijk is dat wel goed gekomen nadat we konden bijbestellen, maar we willen u natuurlijk het liefst allemaal helpen op de gestelde prikdata.

Ook dit jaar is er weer een groep patiënten die uitgenodigd wordt voor de griepvaccinatie, maar ook voor de Pneumokokkenvaccinatie. Dat zijn de patiënten die geboren zijn tussen 01-01-1953 en        31-12-1956. Deze selectie wordt door de overheid gemaakt, daar hebben wij als huisartsen geen invloed op. Bij de uitnodigingen treft u een folder aan met informatie over de vaccinaties. De patiënten die voor zowel de Pneumokokken -als de griepvaccinatie worden uitgenodigd, worden op een aparte dag gevaccineerd. Dat heeft te maken met onze logistiek en registratie. Dit jaar zal dit zijn op:

Zaterdag 15 oktober:  van 9.00 tot 14.00 uur (alleen voor griep- en pneumokokkengenodigden)

 

Patiënten die alleen een uitnodiging hebben voor de griepvaccinatie zijn welkom op :

Zaterdag 22 oktober: van 9.00-1300 uur en van 14.00 – 18.00 uur

Dinsdag 01 november: 18.00-21.00 uur

Deze dagen worden er geen Pneumokokkenvaccinaties gegeven.

 

Het is voor ons niet mogelijk om individuele afspraken te maken met patiënten voor het geven van de vaccinaties. We willen tijdens de normale openingstijden van de praktijk beschikbaar zijn voor onze patiënten voor de reguliere huisartsenzorg. Daarom vallen de vaccinatietijden buiten onze normale werktijden. Voor patiënten die normaal gesproken thuis geprikt worden, nemen wij contact op wanneer dat zal zijn, daarvoor hoeft u niet naar de praktijk te bellen.

Er is een nieuwe richtlijn opgesteld, betreft de combinatie van de griepvaccinatie en de Covid vaccinatie. Waar vorig jaar nog geadviseerd werd om tussen de vaccinaties een bepaalde tijd aan te houden, is dat nu niet meer nodig. Vindt u het prettig om er een periode tussen te laten, zou u daar rekening mee kunnen houden bij het maken van een afspraak voor de Covid vaccinatie.

Tot slot merken wij elk jaar dat er patiënten zijn die al ver voor de begintijd (soms wel een uur) voor ons staan en vragen of we alvast de vaccinatie willen geven. Dit doen we niet omdat de vaccinaties niet te kort en niet te lang van tevoren mogen worden klaargemaakt. Dus we beginnen pas echt op de aangegeven tijd.