« terug naar vorige pagina

Gegevens uitwisselen via LSP

Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terecht komen bij een onbekende arts, een andere apotheek of de Huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat de zorgverlener snel en gemakkelijk uw belangrijkste medische gegevens kan inzien. Dn heeft hij snel een goed beeld van uw medische situatie. En krijgt u de juiste zorg. Zorgverleners willen daarom graag elektronisch medische gegevens kunnen opvragen. ook ‘s avonds  en in het weekend. Zij gebruiken hiervoor een speciaal en beveiligd netwerk: de zorginfrastructuur. Dit netwerk wordt beheerd door VZVZ en zorgt voor het snel en betrouwbaar uitwisselen van medische gegevens. De huisartsen van de Lange Brink zijn aangesloten op de zorginfrastructuur. Wij raden u aan u op te geven, indien u dat wenst. Het uitwisselen kan alleen wanneer men dat toestemming voor gegeven heeft.

Toestemming geven: Wilt u dat andere zorgverleners (een samenvatting van) uw medische gegevens kunnen inzien? Geef dan uw huisarts en apotheek toestemming voor het beschikbaar stellen van uw gegevens. U moet bij elke zorgverleners apart toestemming verlenen dus en bij de apotheek en bij de huisarts en bij de dienstapotheek.

Regel uw toestemming via de website:  https://www.volgjezorg.nlkunt u ook nog meer informatie vinden over de uitwisseling van gegevens. Er liggen ook nog folders van VZVZ , voorzien van een antwoordstrook, in de wachtkamer. wanneer u de antwoordstrook inlevert bij de assistente wordt uw wens ten aanzien van al dan niet toestemming geven verwerkt in uw dossier.