« terug naar vorige pagina

Griepvaccinatie

De Griepcampagne gaat weer van start. 

De oproepen zullen vanaf 6 oktober verstuurd worden.

Er zal gevaccineerd worden op: 

Zaterdag 24 oktober tussen 9.00 en 13.00 uur en tussen 14.00 en 18.00 uur.

Dinsdagavond 27 oktober tussen 18.00 en 21.00 uur.

Woensdagavond 4 november tussen 18.00 en 21.00 uur.

I.v.m. maatregelen rondom Covid-19 is NIET mogelijk om afspraken buiten onze vaccinatiedagen te maken. 

Zoals u weet wordt de vaccinatie toegediend in de bovenarm, dus fijn als u kleding met een korte mouw draagt.

Voor uw en onze veiligheid vragen wij u een MONDKAPJE te dragen vanaf het moment dat u in de wachtrij aansluit. U houdt uiteraard anderhalve meter afstand in de wachtrij.

Bij verkoudheidsklachten of bij een extreem lange wachtrij verzoeken wij u op een ander tijdstip (terug) te komen.

 

Veel gestelde vragen

  • Het griepvirus veroorzaakt griep. Als de griepprik krijgt, dan reageert uw lichaam door afweerstoffen te maken tegen het griepvirus. Daardoor wordt de kans op griep kleiner. Het kan zijn dat u toch griep krijgt. De griepprik zorgt er dan wel voor dat u minder ernstig ziek wordt. Dit betekent dat griep milder verloopt, en er een kleinere kans is op complicaties, de kans is kleiner dat de aandoening die al heeft erger wordt door de griep.

  • Bij het oproepen voor de griepprik worden mensen opgeroepen op basis van bepaalde risicofactoren (bv diabetes, hartziekten, longaandoeningen)en leeftijd boven de 60 jaar. De selectie voor de pneumokokkenprik is door de overheid gedaan enkel op basis van leeftijd (mensen geboren tussen 1941 en 1947).

  • U mag zelf een moment uitkiezen wat goed uitkomt, wanneer u ziet bij aankomst dat het erg druk is, komt u dan op een later/ ander tijdstip terug.  Wij proberen alles zo veilig mogelijk te regelen voor uw en onze gezondheid.  Daarom zal de wachtrij u ook leiden naar de achterdeur, dat geeft ons meer ruimte om een rij te vormen waarbij men 1,5 meter afstand kan houden. Buiten de vaccinatiedagen worden geen griepprikken gegeven. 

  • Wij vragen u om niet eerder te komen dan de begintijden die vermeldt staan in de brief.  Voorgaande jaren hebben wij de ervaring dat mensen soms een uur van te voren al staan te wachten, wij beginnen echt niet eerder te prikken dan de aangegeven tijd. Voor uw en onze veiligheid draagt u om een mondkapje zodra u aansluit in de wachtrij tot het moment dat u weer via de voordeur buiten staat. Wanneer u verkoudheidsklachten en/of koorts heeft komt u niet. U kiest dan een later tijdstip uit om te komen.  Voor degene die moeilijk lang kunnen staan, is er een rolstoel beschikbaar.

  • Wanneer u gewend bent dat uw huisarts de griepprik thuis komt geven, zal dat dit jaar ook gebeuren. U krijgt dan een brief nadat u de oproep heeft gehad waarin dat staat. De huisarts neemt contact op wanneer hij/zij van plan is bij u langs te komen of dat voor u uitkomt.

  • Nee, de  griepprik  is geen vaccin tegen COVID-19.  Het vaccin tegen COVID-19 is nog in de maak en wordt volgend jaar verwacht.